A héten fokozottan ellenőrzik a parkolást

A járványhelyzet egyik fő intézkedése volt, hogy a fővárosban az autóval közlekedők mentesültek a parkolási díj fizetése alól. A kijárási korlátozások enyhítésével viszont Terézvárosban egyre jobban megnőtt a szabálytalanul parkoló autók száma. A kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet közös akciója során a napokban hatványozottabban ellenőrzik a parkoló autókat.

Mint Malinás László alezredes elmondta, az 5 napos közlekedésrendészeti akció célja, hogy többek között a rakodási területek, illetve az ebből fakadó, második sorban történő parkolások jogosságát, idejét ellenőrizzék. A kerület egyik nagy problémája, hogy a kiskereskedelmi egységek nehezen tudják megoldani az áru szállítását, ezeket most célzottan ellenőrzik. Az akció során nem a gépjárművek elszállítása és a bírságok tömeges kiszabása a fő cél, hanem az, hogy a parkolóhelyek be tudják tölteni az eredeti funkciójukat.

 

 

Az ellenőrzések mindig eligazítással kezdődnek

 

Dobos Ágnes, a rendészeti osztály vezetője beszámolt róla, hogy a járványhelyzet óta nagy számban érkeznek hozzájuk lakossági bejelentések. A kevés parkolóhely miatt a lakosok az intézkedéseket jogszerűtlennek ítélik, emiatt sok a reklamáció. Munkatársai az akció első napján 27 szabálytalan esetet tártak fel: rokkantak számára fenntartott parkolóhelyeken, gyalogátkelőhelytől nem megfelelő távolságban, illetve várakozni és megállni tilos jelzéseknél voltak szabálytalan parkolások.

 

 

Az egyenruhások a szabálytalanul parkoló járművekre összpontosítanak

 

Gyömbér Krisztián őrkísérő őrszolgálati alosztályvezető az első nap eredményeit összegezve elmondta, nemcsak a bírság kiszabása, a rendőri jelenlét is sokat számít az ilyen akciók során. Hasznosnak és eredményesnek ítélte a napot, mint mondta az ingyenes parkolást kihasználva rengetegen parkolnak szabálytalanul.