A fúvósoké volt a Hunyadi téri színpad

"A zenészek népszerű számokból álló műsorral nyűgözték le a közönséget."
"A zenészek népszerű számokból álló műsorral nyűgözték le a közönséget."

Kívánni sem lehetett volna szebb időt, a nyíló virágaival pompás látványt nyújtó Hunyadi téri koncertsorozat május 12-i rendezvényéhez, amelynek fellépői a Tóth Aladár Zeneiskola Fuvolazenekara és Klarinétegyüttese voltak. A zenészek népszerű számokból álló műsorral nyűgözték le a szép számmal egybegyűlt közönséget.

 

Az elsőként színpadra lépő fuvolazenekar Zalaba Gyöngyi vezényletével a szombat délelőtti hangulathoz illő, könnyed hangvételű, klasszikusnak számító darabokkal örvendeztette meg a jó zene kedvéért a térre kilátogatókat.

Előadásukban felcsendültek az örökérvényű Muzsika hangjai című világhírű musical dallamai. Műsorukat az Andok lakóinak népzenéje alapján Daniel Alomía Robles által 1913-ban írt El Cóndor Pasa című dal Simon and Garfunkel által feldolgozott változatával zárták. A legismertebb perui zenemű érdekessége, hogy négyezernél is több dallam és háromszázat jócskán meghaladó szövegváltozata ismert.

A fuvolazenekart Zalaba Gyöngyi tanárnő dirigálta

A fuvolásoktól Kohán István tanszakvezető és Szoucsek Szilveszter tanár úr vezényletével a TAZI sok éve együtt muzsikáló Klarinétegyüttese vette át a színpadon a stafétabotot. A több mint félévtizede alakult együttes több sikeres fellépésen túl országos versenyeken elnyert, előkelő helyezésekkel is büszkélkedhet. Tavaly például a IX. Országos Zenekari Versenyen egyéb hangszeres együttesek kategóriában a dobogó legtetejére állhatott fel.

Vastapssal jutalmazta a közönség a produkciókat

A nevével ellentétben más fúvóshangszerekkel, például fagottal és szaxofonnal kiegészített együttesben ez utóbbi nem kifejezetten nőies hangszert az iskola végzős hallgatója, a Magyar Televízió nagy sikerű Virtuóz című műsorából megismert Babai Aletta Borbála szólaltatta meg, aki 2017-ben az országos szaxofonversenyt is megnyerte.

Klasszikus és mai szerzők slágerei csendültek fel a klarinétegyüttes előadásában

A klarinétegyüttes elsőként Brahms: V. magyar táncának egy részletét, majd egy holland zeneszerző izraeli néptáncait adta elő, ami után egy legendás Beatles-sláger, a When I’m Sixty-Four hangzott el. Előadásukat mintegy keretbe foglalva, műsoruk két klasszikus zeneszerző, Sosztakovics egy szimfóniájának részletével és Gershwin I Got Rhythm című közkedvelt darabjával ért véget.

Mindkét formáció előadása nagy tetszést aratott, az ifjú zenészektől kapott élményt a közönség vastapssal köszönte meg.

A kézműves-foglalkozáson a legkisebbek színes forgókat készítettek.

Elmélyült munka folyt a kézműves-foglalkozáson