A cél: biztonságosabbá tenni a kerület közlekedését

A parkolási gondok mérséklése, a forgalom lassítása és a közlekedésbiztonság növelése érdekében dolgozik majd az a munkacsoport, amely ma jött létre a rendőrség és az önkormányzat szakembereiből. A csoport tagjai a következő hetekben végigjárják a kerületet, megnézik, hogyan lehet biztonságosabbá tenni Terézváros közlekedését.

A kapitányság vezetője, Kecskés Tamás alezredes és Malinás László alezredes, a rendészeti osztály vezetője fogadta a rendőrség épületében december 3-án Soproni Tamás polgármestert, valamint a hivatal városüzemeltetéssel, rendészettel, forgalomszervezéssel foglalkozó szakembereit.

 

A megbeszélésen hamar nyilvánvaló lett, hogy a célok közösek, ráadásul a tárgyaló felek sok ponton egészen hasonlóan vélekednek a jelenlegi állapotokról és a lehetséges megoldásokról, így létrehoztak egy közös munkacsoportot, amely haladéktalanul megkezdi a kerület közlekedésbiztonsági felmérését.

 

A rendőrkapitány szerint a munkacsoport már februárban el tud készíteni egy olyan koncepciót, amely a közlekedésbiztonság javítását szolgálhatja. Ebben javaslatokat tesznek majd a felmerülő problémák megszüntetésére, például veszélyes útszakaszok, kereszteződések, be nem látható kanyarulatok biztonságosabbá tételére. Ugyancsak közösen igyekeznek észszerűbbé tenni a parkolási rendszert úgy, hogy az az itt lakók érdekeit, kényelmét szolgálja. Kecskés Tamás rendőrkapitány emlékeztetett arra, hogy a rendőrség eddig is jelezte közlekedésbiztonsági észrevételeit, javaslatait a Budapesti Közlekedési Központ felé, amely változtathat, módosíthat a főváros forgalomszervezésén.

 

Soproni Tamás polgármester támogatásáról biztosította a jelenlévőket, mint mondta, akár politikai lobbierejét is beveti Terézváros biztonságosabbá tétele érdekében. Konkrét példaként említette, hogy szerinte Külső-Terézvárosban több helyen indokolt lenne a forgalom lassítása, a gyalogosok védelme akár magasított zebrák kialakításával. A polgármester folytatni akarja a parkolóhelyek már megkezdett felülvizsgálatát is, amivel az a cél, hogy a mostaninál jóval több helybeli várakozhasson autójával otthona közelében. Soproni Tamás leszögezte, hogy számítanak a lakosság észrevételeire, véleményére is, és ennek a fórumait meg is teremti majd az önkormányzat.

 

A megbeszélés végén a résztvevők néhány helyszínt fel is kerestek, így például megnézték, hogy a Lendvay utca és a Felsőerdősor utca forgalmi rendjén hogyan lehetne változtatni a biztonságosabb közlekedés eléréséhez.