A boldog házasság a hosszú élet titka

A napokban ünnepelte kilencvenedik születésnapját dr. Kovács János, kerületünk lakója. A jeles évforduló alkalmából Czuppon Zsolt önkormányzati képviselő látogatta meg az ünnepeltet és adta át az önkormányzat ajándékát.

János bácsi nagyon szegény családból származik, szülei a nagyszögi majorban voltak cselédek. A szegénységből 11 évesen, egy betegség révén tudott kilépni, amikor a kezelőorvosa azt mondta neki, segít, hogy középiskolába tudjon járni. Az egyetemen állatorvosként végzett, és a Fejér megyei Kálóz körzeti állatorvosa lett.

 

 
Czuppon Zsolt képviselő adta át az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, Hassasy Zsófia polgármester oklevelét és az önkormányzat ajándékát

 

„Rátaláltam egy olyan asszonyra, aki mindent megtett azért, hogy jól érezzük magunkat. Szépen éltünk, a pénz nem játszott szerepet az életünkben. Nem hajszoltuk, de semmiben nem szenvedtünk hiányt” – idézte fel a múltat János bácsi.

 

 
János bácsi lánya és unokája társaságában fogadta az önkormányzati képviselőt

 

Egyetlen asszony mellett élte le az életét, nem volt szüksége másikra. Mint mondta, abban, hogy valaki hosszú életet éljen, nagy szerepet játszanak a nők, mert ők mindenből megtalálják a legjobbat. Nagyon fontos a jó minőségű étel is – tette hozzá az ünnepelt.