A Benczúr Palotában ünnepeltek a nyugdíjasok

A Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége alapításának 30. évfordulóját ünnepelte június 24-én a terézvárosi Benczúr Palotában. Az eseményen részt vett Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Simonffy Márta, Terézváros humán területért és kultúráért felelős alpolgármestere.

Az ünnepség a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kórusának műsorával kezdődött, majd Véghné Reményi Mária, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének elnöke foglalta össze a szervezet 30 éves történetét.

 

 

A BRFK kórusa vidám művekkel szórakoztatta a közönséget

 

Az elnök beszédében kiemelte: civil szervezetük a segítőkész, empatikus, az újdonságokra, megtanulandókra, a szépre nyitott idős embereket fogja össze. Tagjaik közös vonása, hogy fontosnak tartják a múlt értékeinek, hagyományainak megőrzését és továbbadását, odafigyelnek családjukra, közösségeikre, a velük élő fiatalokra, szeretik a művészeteket és az életet.  

 

Ezek után köszönetet mondott támogatóiknak, többek között a Fővárosi Önkormányzatnak azért a segítségért, amivel hozzájárultak programjaik, rendezvényeik, közös kirándulásaik megvalósításához.

 

Mint fogalmazott: tagjaik nemcsak kapni, de adni, segíteni is szerettek volna. Az elmúlt években, évtizedekben más szervezetekkel, csoportokkal született kapcsolatokban ez a szándék is érvényesült. Példaként említette a maradék fonalból ruházat készítése akciót, irodalmi körük fellépéseit, előadásait. Szólt arról is, hogy a felsoroltakon túl létrejött a nyugdíjasokat foglalkoztató közhasznú szövetkezetük, ezenkívül egy felmérés kapcsán a kerekesszékes fiatalokkal is felvették a kapcsolatot.

 

 

Véghné Reményi Mária a 30 év eredményeiről és küzdelmeiről beszélt

 

Összegzésként elmondta: közösségük értékes, győzedelmes, sikeres évtizedeket tudhat maga mögött.  A főváros kerületeiben működő nyugdíjasklubok szövetsége az elmúlt esztendőben számos, Pest megyében tevékenykedő, taggal bővült. Határozottan javult a tagság aktivitása, a szövetségen belül erősödött a közösségi szellem, nőtt a mások felé irányuló empátia, segítőkészség.

 

 
 
A jubileumi összejövetel kötetlen baráti beszélgetéssel és zenés programmal folytatódott
 

 

Simonffy Márta a találkozó után elmondta, mindig nagy örömmel vesz részt a szépkorúak rendezvényein. Hangsúlyozta: a terézvárosi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az idősekre, támogatások egész sorával járul hozzá szociális biztonságukhoz. Az egészségügyi szűrővizsgálatoktól a Széchenyi fürdőben nyaranta több alkalommal megrendezett kihelyezett egészségnapokig nívós kulturális programokkal, ingyenes színházi előadásokkal, koncertekkel, térítésmentes tanfolyamokkal, kirándulások, szabadidős tevékenységek támogatásával igyekszik az önkormányzat elérni, hogy jó egészségben, tartalmasan teljenek a kerületben élő idősek napjai.

 

 

Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere a szépkorúaknak nyújtott támogatásokról beszélt