90 évesen is aktívan tölti napjait Laci bácsi

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Bundula Csaba, Terézváros alpolgármestere Vajdai Lászlót.

A kis házi ünnepséget meglepetésként kedves szomszédja, Udvarhelyi Györgyné Marika szervezte meg Laci bácsinak. A jeles évforduló alkalmából az alpolgármester – az ajándékok mellett – átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét.

 

 

Vajda Lászlót Bundula Csaba alpolgármester köszöntötte
 

Az idős úr jó egészségnek örvend, letagadhatna a korából legalább 20 évet. Elmondása szerint ezt aktív életvitelének és az elmaradhatatlan reggeli és esti masszázsnak köszönheti. Első hallásra talán különösen hat, de ha teheti, minden egyes nap buszra ül és végigmegy a kedvenc útvonalán.
„Magam se gondoltam volna, hogy megélem ezt a magas kort” – mondta az ajándékok átvétele után az alpolgármesternek Vajdai László.

Laci bácsi Dióskálon született, 1965-től 2014-ig lakott a Podmaniczky utcában, amikor is megbetegedett, és mivel ápolásra szorult, az unokájához költözött. Nagyon szereti Terézvárost, feleségével sokat jártak az Operába, szinte minden szép emlék ideköti, így nehezen hagyta el a szívének oly kedves városrészt.
A most 90 éves ünnepelt 30 évet dolgozott az akkumulátorgyárban meósként. Mint mondta, meglehetősen nehéz munkát végzett, sokat betegeskedett, de eddig még szerencsére mindig felépült. Laci bácsi sajnos idejekorán elvesztette feleségét és lányát is, 3 unokája és 3 dédunokája azonban megszépíti idős napjait.